Makana | Tietoa meistä
Moderni makumatka Hangon itäsatamassa
ravintola, makana, hanko, itäsatama, restaurant, hangö, restaurang, a la carte ruoka,
15842
page-template-default,page,page-id-15842,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

Tietoa meistä

Talvella 2014 huomasimme kaupungin aktiivisesti kauppaavan Origon vieressä olevaa puumakasiinia. Olimme jo pidemmän aikaa miettineet että Origolle tarvittaisiin pikkusisko ja näimme tässä tilaisuutemme. Kävimme tutustumassa kiinteistöön ja keksimme tarinan 1800 luvun lopulla Hankoon jäihin jääneestä rahtialuksesta ja sen aasialaisesta laivakokista, jonka keittokirja löytyisi kiinteistöstä. Voisimme tehdä aasialaista ruokaa mahdollisimman pitkälle paikallisista raaka-aineista.

Kun kaupat oli kesällä 2014 tehty jatkoimme suunnittelua pidemmälle, piirsimme ravintolan sisätilat ja teimme sopimukset rakentamisesta. Pääasiallisesti ravintolan toteutus laskettiin tietenkin Origon harteille, olemmehan hänen pikkusiskonsa. Mukaan tuli myös keittöpäällikkömme omalla osuudellaan. Loppujen lopuksi vuosi oli lyhyt aika suunnitella, testata ja toteuttaa ravintola sen tekijöilleen täysin uudella konseptilla, mutta ovet saatiin kuitenkin auki 12.06.15. Isot kiitokset rakennustiimille siitä.

Kesällä 2019 laivakokin matka jatkuu kohti modernimpaa keittämistä. Uusi kotimaa on ottanut keittiössämme enemmän jalansijaa ja laivakokkimme on ollut pakko sopeutua vallitsevaan tilanteeseen. Uudesta kotimaasta on löytynyt mahtavia uusia makuja, joita yhdistelemällä laivakokkimme on onnistunut kehittämään ruokatuotettamme hienosti suomalaiseen makuun sopivammaksi kuitenkin vieläkään täysin juuriaan unohtamatta.

Laivan ollessa jäissä 1800 luvun lopulla Hangossa ja laivakokin raaka-aineiden loputtua oli hän ensin muokannut tuotettaan paikallisten raaka-aineiden avulla. Nämä uudet raaka-aineet herättivät kuitenkin laivakokin mielenkiinnon ja hän alkoi pohtimaan miten paikalliset oikein käyttivät niitä. Satamakapteenin tytär oli hänkin opetellut keittämisen saloja voidakseen joskus tulevaisuudessa hemmotella miestään Hangon herkuilla ja kohdatessaan toisensa laiturilla tiesivät he molemmat että nyt se oli menoa. Kesällä 2020 esittelimme satamakapteenin tyttären versiot laivakokin parhaista, nyt puhtaasti suomalaisia makuja korostaen ja kesällä 2021 näistä annoksista koostettu toinen kattaus.

Vierestä löydät muutamia kuvia ravintolastamme ja tuotteistamme vuosien varrelta. Tervetuloa nauttimaan.